20. februar 2010

Barna i Afrika

Vi har møtt mange barn på turen. De fleste vi har møtt bor i hytter bygd av termitt-jord, trestokker og strå. De har fillete og skitne klær. Kanskje ikke så rart - her er det lite playstation og TV, det er populært å leke ute, og gatene i landsbyene består stort sett av hardtråkket sand eller leire som mer ser ut som små bekkeleier når det regner!


HIV og AIDS er et stort problem i mange av landene vi har reist gjennom. Mange barn blir født med HIV, mange blir foreldreløse på grunn av AIDS, og malaria tar mange unge liv. Men vi møter bare store, hvite smil - de er noen ordentlige hjerteknusere.


Det blir stor ståhei når det kommer hvite - og spesielt hvis de har med seg godteri! Og de syns det er fryktelig morsomt å bli tatt bilde av, og få se seg selv på skjermen etterpå.


Vi ser at det er flere hjelpeorganisasjoner som opererer her i området, og de gjør en viktig jobb ved å både informere, gi opplæring og hjelpe de som allerede er blitt rammet av sykdom. Hvis man ikke allerede er fast giver, drister vi oss til å foreslå å bli det!


Disse bildene er fra landsbyen Mukuni i Zambia.




2 kommentarer:

  1. Ja, det synes vi også, Vi har jo ett fadderbarn i Swasiland. Gjennom SOS-barnebyer.

    Hilsen Peder og Sigrid

    SvarSlett
  2. Så fint at dere ved selvsyn ser hjelpeorganisasjonene i arbeid. Klart vi støtter en så viktig sak.

    SvarSlett